یکی از مسائلی که برای اکثر صاحبان وبسایت – علی الخصوص آنهایی که وبسایتشان برای پروداکت خاصی طراحی شده است – پیش می آید ، این است که نمیدانند چگونه باید ویکی را مدیریت کرد.
در این پست قصد دارم تا حدودی در مورد مدیریت ویکی مطلب بگذارم.
جهت خواندن متن به ادامه مطلب مراجعه کنید.
اصلا بیایم ببینیم ویکی چیست؟ و الزام وجود آن در چیست؟
ویکی به صفحات قابل تغییری گفته میشود که همه میتوانند در آن مشارکت کنند. گاهی مهمانان نیز میتوانند در ویرایش کمک کنند ولی عمدتا باید عضو باشید. ( در معدود مواردی برای نویسندگی یا داشتن ابزارهای بهتر ، مدیر باید اکانت شما را تایید کند).
معمولا محصولاتی که متن باز یا آزاد هستند ، ویکی دارند. در صورتی که من ویکی iOS نیز دیدم. ولی عموما برای موضوعات متن باز ویکی ساخته میشود.
ویکی میتواند در حل مشکلات و … به کاربران کمک کند و از پرسیده شدن سوالات تکراری در Community محصولات جلوگیری کند.
چه نکاتی را باید در ویکی رعایت کنیم؟
1- ویکی ، بلاگ نیست!
متاسفانه در موارد زیادی دیده شده است که ویکی با بلاگ شخصی اشتباه گرفته شده و موضوعات بی ربطی در آن درج شده است. حتما صفحه ای در بر دارنده نوع لحن کاربران در ویکی خود بگذارید.
2- ویکی ، فیسبوک نیست!
خیلی ها نیز در ویکی ها بیوگرافی خود را میگذارند! که این نیز امری ناپسند و زشت کننده ویکی است. فقط در صفحه مربوط به کاربر باید اطلاعات جزئی ، مثل نام ، ایمیل ، وبلاگ و در نهایت در صورت درخواست خود کاربر ، یا به دلخواه او صفحه های اجتماعی او قرار بگیرند.
3- ویکی جای پرسش و پاسخ نیست
در اکثر نرم افزارهایی که امور ساخت ویکی را انجام میدهند (مثل MoinMoin یا MediaWiki ) بخشی تحت عنوان “بحث” دارند. این قسمت باید بیشتر جنبه انتقادات و پیشنهادات داشته باشد تا محلی برای پرسش و پاسخ! برای پرسش و پاسخ بهتر است انجمن یا کانال IRC ایجاد کرده و سپس در آنجا به پرسش و پاسخ بپردازید.
4- نکات فنی:
الف) بروز بودن نرم افزار ویکی : نرم افزار ویکی را همیشه بروز نگه دارید. حتی مواقعی که برایتان مقدور نیست ، از شخص دیگری بخواهید تا برای شما بروز رسانی را انجام دهد.
ب) همیشه سرور خود را UP نگه دارید. در صورتی که سرور شما نیز درست نباشد ، ممکن است کاربران با مشکل مواجه شوند.
پ) در صورت امکان و موجود بودن ، پلاگین های ضد اسپم روی ویکی خود نصب کنید تا ویکی شما از اسپم پر نشود.
ت ) ایجاد Random Password هم میتواند مفید باشد.
با رعایت نکات بالا ، ویکی خوبی خواهید داشت.
موفق باشید.
با تشکر از مطالب مفیدتون (باز هم)
خواهش 🙂
من از لینوکس سر در نمیارم .فکر کنم فقط برنامه نویسی باشهوبه نظرم لینوک کاراییش زیاده ولی اکس پی راحت تره
اون لینوکس قبل از سال ۲۰۰۴ هست. متاسفانه هنوز ذهنیت دهه ۹۰ در ما باقی مونده و ذهنیت فوق اشتباه «لینوکس فقط برای برنامه نویسان است» بیشتر جا افتاده تا «لینوکس برای همه ست» چون الان حتی لپتاپ ها و کامپیوترهای شخصی داریم که بطور پیشفرض روی اونها یکی از توزیع های مطرح (عموما اوبونتو / مینت / سوزه) نصب هستند 🙂 .