از چه برنامه هایی برای سرور استفاده میکنم؟

با سلام.

مدتها بود دوست داشتم این پست رو بنویسم ولی حوصله نمیکردم. خب بیایم ببینیم چه چیزهایی رو روی سرور های کوچک (در حد لوکال و یا خانگی) استفاده میکنم و از اون ها هم بشدت راضی هستم؟

اول از همه باید بگم که من هم از BSD ها و هم Linux روی سرور استفاده میکنم و جفتشون روی سرور عملکرد بسیار خوبی دارند. فقط BSD ها روی یه چیزایی (مثل وب سرور) ماژول های اضافی لود میکنند که بعضی وقتها دردسر ساز میشه (مثلا وقتی همه ملزومات سرور نصب نباشه). که اونم با حذف چند خط از فایل پیکربندی حل میشه.

خب پس بیاید با هم به ادامه ماجرا بریم 🙂

  • سیستم عامل :
    همونطور که توضیح دادم ، هم از BSD ها و هم Linux استفاده میکنم. روی لپتاپ خودم هم Ubuntu و هم FreeBSD رو نصب دارم و جفتشون رو برای استفاده سرور هم بهینه کردم. روی Cubieboard هم فی الحال یک اوبونتویی نصب کردم ، ولی زیادی سنگینش کردم و دوست دارم که به FreeBSD روی اون برد هم مهاجرت کنم :).
  • فایل سیستم :
    چون کارم نه حرفه ای هست و نه جدی ، از چیزایی استفاده کردم که خودشون پیشنهاد دادند. از UFS و Ext4 . البته قصد دارم در آینده نه چندان دور به ZFS هم سرکی بکشم و ببینم چی به چیه !
  • وب سرور :
    از وب سرور apache2 استفاده میکنم که البته اسم بسته و سرویسش توی FreeBSD فرق داره و apache22 هست. پیکربندی باحالی داره. همیشه خدا هم Document Root رو از فولدر var به یک پوشه (عموما به اسم www) توی فولدر خانگی خودم میارم تا کار با فایلها برام ساده تر بشه. اینطوری نیازی هم نیست تا پوشه مهمی مثل var رو دستکاری کنم و یا پرمیشنش رو تغییر بدم. همچنین نیازی هم نیست تا یک نرم افزار گرافیکی مثل Thunar یا Nautilus رو با دسترسی ریشه باز کنم.
  • سرور FTP :
    برای این که بتونم از پورت ۲۱ و توسط پروتکل FTP فایل روی سرور بزارم ، از نرم افزار proftpd استفاده میکنم. علتش هم پیکربندی آسان و راحتی هست که داره. در واقع همه چیزش رو میشه با یکم تامل دریافت که چی هست! .
  • دسترسی از راه دور :
    اینم سوال داره؟ 😀 . خب مشخص هست که اگر نیازی به چنین کاری داشتم، از SSH استفاده خواهم کرد. SSH یک پروتکل بسیار ایمن برای کنترل از راه دور هست.
  • پنل :
    عموما نصب نمیکنم. ولی اگر بخوام نصب کنم ، چیزی مثل Webmin رو میپسندم.
  • CMS :
    خب طبیعیه که سرور لوکال و خانگی برای تست CMS های مختلف ، دانلود فایل و … استفاده میشه! پس سوال نداره. البته معمولا همون اول یک وردپرسی چیزی نصب میکنم تا بتونم افزونه هایی که روی وبسایت ها نصب میکنم رو قبل نصب تست کنم 🙂 .
  • ویرایشگر متن :
    این بستگی به موقعیت داره. اگر حال و حوصله لازم رو داشته باشم از Vim استفاده میکنم. اگر هم حالش رو نداشته باشم به سراغ nano و ee و حتی نمونه های گرافیکی میرم.
  • زبان های برنامه نویسی وب :
    همون چیزایی که تو بسته LAMP و FAMP هست! Perl و PHP و Python . البته بین اینها از پرل خیلی خوشم میاد. زبان خوش دست و راحتی هست. پایتون هم خیلی دوست داشتنی به نظر میرسه :). PHP هم که اگر نباشه ، وب بی معنا میشه 😀 .

خب اینا خلاصه ای از چیزهایی بود که روی سرور های کوچولوی خونگی اجرا میکنم. ممکنه بعضیاش برای سرور خونگی زیادی سنگین باشه ، ولی باور کنید ارزشش رو داره 😉

Share

2 دیدگاه در “از چه برنامه هایی برای سرور استفاده میکنم؟”

  1. این همه گفتی ولی نگفتی اصلا با این سرور خونگیت به جر تست cms چیکار می کنی،اصلا سرور خونگی چیه؟

    1. خب تست CMS یکی از استفاده هاشه.
      اصل استفاده من برای دانلود هست. سرور خونگی ، سروری هست که تو خونه باشه ;D .
      مثل من که یک cubieboard دارم و روش سرور ران کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *