مبارزه با مهملات – حماسه خون و نوشابه

ما هر روزه مهملات زیادی میشنویم. از این که شخصی که موبایلش زیر سرش بوده تو خواب منفجر شده تا تبدیل شدن خواننده های رپ به زامبی. این تیپ مهملات رو هر عقل سلیمی که کمی هم علم داشته باشه میتونه تشخیص بده. ولی برخی از این مهملات رو نمیشه به سادگی تشخیص داد.

خب ببینیم این مهملات چیا هستند؟ امروز میخوام یکیشون رو بررسی کنیم. من آدمی هستم که تقریبا بیش از اندازه نوشابه مصرف میکنم. خب یک دفعه چنین جمله ای رو سر همین قضیه از یکی از نزدیکانم شنیدم :

توی ماشین های پلیس، برای پاک کردن خون روی آسفالت ، از نوشابه استفاده میکنند چون فقط با اون پاک میشه. حالا هی نوشابه بخور

به نظرم جالب اومد. نوشابه برای پاک کردن خون. از اون به بعد خیلی مشتاق شدم حرکت پلیسها هنگام تصادفات رو ببینم که خب متاسفانه نصیبم شد :). بعد از اتمام تونل رسالت، شاهد یک موتور سیکلت بودم که با کامیون تصادف کرده بود اما به لطف ترافیک و سرعت کم کامیون موتوری ها فقط زخمی شده بودن و البته ترافیک دو برابر شده بود. نزدیک ۲۰ دقیقه تمام کنار اون کامیون بودیم و خب با خودم گفتم که عملکرد پلیس رو ببینم!
توی اون ۲۰ دقیقه ، موتوری ها سوار آمبولانس شدند ، ماشین آتش نشانی موتورشون رو از زیر محورهای کامیون کشید بیرون و همه چی به خیر و خوشی تموم شد. خب خوشحالم که کسی تلف نشد! ولی هرچی دیدم، پلیس ها از نوشابه و این چیزا استفاده نکردن. اونام سوار ماشینشون شدن و رفتن. پس تا اینجا تا حدود ۹۰٪ بهم اثبات شد که نقل قول بالا مهملی بیش نیست. البته ما عادت داریم به این خاله زنک بازی ها.

بعد از اون ، گفتم بهتره برم و راهنماهایی که برای پاک کردن لکه ها هست رو بخونم. این راهنماها، معمولا همراه فرش، لباس و … عرضه میشن و البته در اینترنت هم هستند. خون، لکه ای هست که بسته به حجمش، با آب سرد به سادگی پاک میشه. پس نوشابه اینجا چه کارست؟؟؟!!

نوشابه مضره، درسته و این هم اثبات شده. حالا با هم چند مورد از مضرات نوشابه رو بررسی میکنیم :

  • اسید کربنیک :
    اسیدها در معده مشکلی ایجاد نمیکنند، ولی برای مری ممکنه مشکل ساز بشن. به همین دلیل مصرف مقدار زیاد نوشابه در آن واحد (مثلا اگر یه بطری ۲ لیتری رو یه نفس بالا میرید) ممکنه موجبات سرطان مری رو فراهم کنه.
  • شکر :
    مقدار نسبتا زیاد شکر در نوشابه، باعث میشه که قند خون بالا بره و این هم اصلا خوب نیست. اما اگر ورزشکار هستید ، نگران نباشید این قند رو حتما میسوزونید 😀 .
  • رنگ ها، بخصوص نارنجی!
    رنگ خوراکی مستقیما توی کبد میشینه. مخصوصا رنگ نارنجی که شدیدا مضر دونسته شده (میتونید سرچ کنید). و البته یاد داشته باشید نوشابه های کولا هم (بخصوص نمونه های متفرقه) میتونن این ضرر رو داشته باشند.
  • کافئین :
    نوشابه های کولا و بعضی از رنگی ها، دارای مقداری کافئین هستند. کافئین در افزایش فشار خون و همچنین بی خوابی نقش بسزایی داره.
  • و در نهایت، خوردن نوشابه با هر چیزی!
    خب این خطرناک ترین بخش قضیه هست. قرصهای طعم داری (که نه آدامسن و نه شکلات ) به اسم منتوس، و چیزای مشابه (که به همون شکل تولید میشن) وقتی با نوشابه ترکیب بشن از بمب خطرناک تر میشن. کافیه یک لیوان نوشابه بردارید و یک دونه از اینا رو داخلش بریزید!

امیدورام که شما هم لحظات خوبی رو با نوشابه ها سپری کنید. نوشابه های گازدار مثل چای و قهوه و … ، بخشی از زندگی افراد هستند. بخصوص افرادی که عاشق نوشابه های گازدار هستند مثل خودم. ممکنه نوشابه گازدار مثل قهوه های فلان و یا فلان نوع چای و مشروب و … کلاس نداشته باشه، ولی حداقل بحث در موردش یا خوردنش لذت بخشه. همچنین امیدوارم کمی در تشخیص مهملات بهتر عمل کنیم.

موفق باشید.

Share

5 دیدگاه در “مبارزه با مهملات – حماسه خون و نوشابه”

  1. اینقدر دقیق مشکل نوشابه رو واسه ما تشریح می کنی و تهش می گی من می خورم زیادم می خورم
    خوب نخور میوفتی می میریا،اون وقت کی بره لاگ تهران………..
    بعدشم مهمل گفتن بهتر از بی منطقی نیس؟

  2. در ادامه صحبت شما باید بگم در بیان بد بودن نوشابه استدلال‌های دیگه‌ای هم میشد مثلا:
    با نوشابه میشه جرم دستشویی رو از بین برد، حالا ببین با دل و روده آدما چکار میکنه!
    من امتحان نکردم اما حتی اگه این استدلال درست باشه و نوشابه جرم دستشویی رو از بین ببره بازم دلیل بر بد بودنش نیست چرا؟
    چون شما کافیه آب روی فلز سدیم (اگه اشتباه نکنم) بریزی تا ببینی چطور شروع به واکنش شدید میکنه
    و اینطور استدلال کنی که: وقتی آبا با یه فلز چنین کاری میکنه پس ببین با دل و روده آدما چکار خواهد کرد!!!
    نمیخوام بگم نوشابه بی ضرره بلکه منظور اینه که استدلال باید قوی و محکمه پسند باشه نه عوام پسند.

  3. عزیزم مهم ترین مشکل نوشابرو نگفتی
    دی اکسید کربن.
    اگر به اسلام ایمان داری یه حدیث داریم که میگه فوت کردن در غذا مکروه است.
    روش که دقت میکنی میبینی وقتی به غذا فوت میکنی دی اکسید کربن بهش فوت میکنی

    خوب اون دی اکسید کربتن حاصل از فوت شما بسیار ناچیزه اما نوشابه چی؟

    همش دی اکسید کربنه که مستقیم وارد بدن میشه حتما یه تحقیق کامل در مورد دی اکسید کربن در بدن انجام بده مثل من دیگه نوشابه نمیخوری
    البته یه وقتایی نمیشه نخورد:)

    1. البته در اسلام بیش از بحث CO2 بحث انتقال میکروبهای بیماری زای موجود در هوای بازدم هست :). گرچه دی اکسید کربن + آب = اسید کربنیک و ضرر زیادی برای مری داره. اما خب این هم یک نوشیدنی خوشمزه هست دیگه نمیشه ازش گذشت 😀 . اما اگر جایی دوغ محلی باشه نوشابه چرا؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.