مدت نسبتا زیادی هست که وبسایتهام رو مستقل از سرویس های بلاگدهی مثل بلاگفا مدیریت میکنم. و این خودش باعث شده توی این مدت با چیزای زیادی آشنا بشم. مهم ترین هاشون WordPress , Drupal , PHP, CSS و HTML5 بودند.
در این میان با چیزهای دیگری هم آشنا شدم. نمونش ASP و … .
اما بیایم ببینیم که چی به چی هست و این همه زبان و CMS از کجا اومده؟
زبانهای برنامه نویسی یا توسط یک شخص ساخته میشن و بعد توسط کامیونیتی توسعه پیدا میکنند یا توسط یک شخص ساخته میشن و بعدش در یک شرکت توسعه پیدا میکنند یا اعضای یک شرکت تجاری یا کامیونیتی تصمیم میگیرند که یک زبان برنامه نویسی بسازند. اینجا یک زبان متن باز جامعه محور بسیار خوب به نام PHP هست در مقابل ASP . زبان های برنامه نویسی مایکروسافت ، روز به روز به سمت «اسباب بازی» شدن پیش میرند متاسفانه! مثلا همین #C ! الان هرکسی میخواد ادعا کنه خیلی خفن هست کمی سی شارپ یاد میگیره و با همون مقدار کم هم میتونه در ایران درآمد نسبتا خوبی کسب کنه. ولی وقتی پروژه های بزرگتری رو میبینه ، متوجه میشه که تازه مدیریت پروژه در ASP , C#, VB.NET و … چقدر سخت میشه. اما وقتی به سراغ C یا PHP میاد تازه میتونه مدیریت خوبی روی پروژه خودش ایجاد کنه.
این به این معنا نیست که چیزی مثل دات نت نیوک ، که یک نرم افزار آزاد نوشته شده با محصولات مایکروسافت هست ، چیز بدی باشه. اما بهترین هم نیست و بهترین شدنش زمان میبره. اما وردپرس رو میشه جور دیگری دید. وردپرس هم بهترین نیست. ولی میشه با دانشی از php به هر مقدار ، اون رو شخصی سازیش کرد و به عنوان CMS های متنوع مثل پرتال سازمانی ، انجمن ، ویکی و … به کار برد. البته در این زمینه دروپال سرآمد تر هست 🙂 .
یکی دیگر از ملاکهای مدیریت پروژه ، بررسی پروژه های خیلی بزرگ هست. نمونش گوگل ، یوتوب و … . باید اینها رو دید و بررسی کرد که با چه تکنولوژی هایی ساخته شدند. سپس به سراغشون رفت و متدها و تاریخچه ایجادشون رو مطالعه کرد. بعضی از این پروژه ها چون از کتابخانه / نرم افزارهای آزاد GPL-Based استفاده میکنند ، مجبور به بازنشر سورسها هستند و ایده های خوبی رو میشه از اونها استخراج کرد.
ملاک دیگر ، مطالعه و بررسی پروژه های موجود در گیت هاب ، بیت باکت و گیتوریس و سورس فورج هست. باید دید کدومشون دانلود بیشتری داشته؟ کدومشون بیشترین مقدار Contribute رو داشته ؟ کدوم بیشترین تعداد Review رو داشته؟ و از پروژه های موفق روی این ها هم ایده گرفت.
آخرین و مهم ترین فاکتور ، بررسی نوع سرور هست. سرورهای لینوکسی ارزان تر هستن ، چون لینوکس منابع کمتری از سرور را اشغال میکند و در نتیجه روی یک سرور ضعیف تر هم میشه ازش استفاده کرد. باید در نظر گرفت که php و لینوکس یار همیشگی هم هستند. پس اگر میخوایم با هزینه های کمتر ، سوددهی بیشتری داشته باشیم ، بهتره راهکارهای متن باز رو امتحان کنیم.
موفق باشید.
برنامه نويسي حرفهاي سخت هست؛ حتي با PHP يا C. ضمنا اگر تصور ميكني مثلا سايتي مثل فيس بوك با PHP نوشته شده باز هم اشتباه ميكني. اونها PHP نگارش خودشون رو دارند با دم و دستگاه خصوصي خودشون.
ضمنا اين PHP عمومي آنچنان مالي هم نيست:
http://software-gunslinger.tumblr.com/post/47131406821/php-is-meant-to-die
http://phpsadness.com/
php مجوزی داره که هرکس تغییرش میده ملزم به انتشار اون هست. حتی فیسبوک. فیسبوک نگارشی از php داره به نام hip-hop . دم و دستگاه خصوصی هم معنا نداره. اگر قرار بود فرقی داشته باشه ، توی مرورگر های عادی هم دیده نمیشد. باید مرورگر خودش رو ارائه میداد.
این وبلاگهای شخصی هم منابع معتبری نیستند. بهتره بری سراغ منابع معتبر تری مثل وبگاه های رسمی php و … .
برنامه نویسی حرفه ای سادست ، چون یک حرفه ای میدونه چطور باید روی پروژه مدیریت کنه 🙂 .
ببینم اگه پی اچ پی سرور ساید باشه دیگه مشکلی یا ربطی به کلاینت نباید داشته باشه.
دقیقا نمیدونم سرور سایده یا کلاینت ساید. ولی گوگل دوست خوبیه 😉
هر سوالی در مورد php داشتید ایمیل کنید پاسخ میدم
php سرور ساید هست یعنی:
کد های شما در سرور اجر میشن و نتیجش به صورت html برای کلاینت ارسال میشه و کلاینت هیچ وقت کد php شمارو نمیبینه
مثال؟ کاربر میخاد در مرورگر 2 رو به علاوه2 بکنه برای اینکه پاسخ رو ببینه این درخواست توسط مرورگر به سرور ارسال میشه اونجا توسط php پردازش میشه و پاسخ به صورت Html به کلاینت برمیگرده