چالش توسعه و سهم من

از معرفی چالشی موسوم به IranDevChallenge که در واقع چالش توسعه ایران یا به صورت دقیق تر، چالش توسعه دهنده های ایرانی هست، مدت نسبتا زیادی میگذره. این رو بگم که آغازگر این چالش آرش بود، و آرش خودش رو به چالش کشید. من گفته بودم که باید مدتی فکر کنم و بعد بگم که چه چیزی میخوام عرضه کنم. در این چالش قرار هست که یک سرویس تحت وب یا به عبارتی همون Web Application رو طراحی و تولید کنیم  و شش ماه وقت داریم. یعنی اگر از امروز، یکم مهر 1393 شروع کنیم، یکم فروردین 1394 پروژه باید آماده باشه. البته میشه طور دیگه به قضیه نگاه کرد، پروژه ممکنه بیش تر از شش ماه طول بکشه، ولی با کیفیت بیشتر انجام بشه.

من خودم رو در حوزه موبایل به چالش میکشم. مدتها پیش، من دامنه پاسارگاد موبایل رو تهیه کردم. تا شاید بتونم یه فروم موبایلی روش نصب کنم. چیزی که بسیار کم هست 😀 . خب، حتما از اسمایلی به کار رفته فهمیدید که نه، اصلا هم کم نیست و خب چه کاریه؟ از طرفی مدیریت ایران بی اس دی هست، و در چند فروم دیگر هم فعالیت زیادی دارم و تگ های متنوع. پس چرا یک فروم جدید؟ اواسط بهمن ماه 1392 بود که تصمیم گرفتم یک اپ استور آنلاین برای iOS درست کنم، که تبلیغ شدن سیبچه در تلویزیون باعث شد که از این کار هم پشیمون بشم. آخرش که چی؟ یک رقیب سرسخت که پر از نرم افزار کرک هست و ادعا میکنه قانونی داره اپلیکیشن ها رو توزیع میکنه (البته در مورد اون دسته اپ هایی که برنامه نویس ها میفرستن، قانونیه ولی بعید میدونم OpenVPN یا Instagram خودشون اپلیکشن رو در سیبچه گذاشته باشن). و پشتیبانی هم داره.

پس نتیجه چی شد؟

نتیجه این شد که برم سراغ یک مارکت نرم افزار آزاد فارسی برای آندروید. در این مارکت، برنامه نویس میتونه برنامه رو بفروشه، یا رایگان تولید کنه و امکان خرید درون برنامه ای رو داشته باشه و همچنین برنامه رایگان منتشر کنه و درخواست حمایت بده. پس ایده من اینطوری پرورده شد! ایده من از F-Droid گرفته شده، در واقع میشه گفت یک بازار اما بصورت کاملا آزاد!

بیشتر توضیح بده، متوجه منظورت نشدم!

خب، F-Droid میگرده نرم افزارهایی که مجوز آزاد دارند، مثل GPL, Apache, LGPL, … رو پیدا میکنه، و درون مارکت خودش قرار میده. یا برنامه نویسی که اپلیکشن رو نوشته، اپ رو درون اف-دروید قرار میده تا دوستانی که نیاز دارند، دانلودش کنن و لذت ببرن. حالا، من تصمیم دارم همین رو بصورت فارسی ایجاد کنم ولی با تفاوت عمده 🙂

چه تفاوتی؟

خب، پاسارگاد موبایل، روی تلفن همراه شما نصب نمیشه. شما بواسطه مرورگرتون بازش میکنید. همچنین، برنامه نویس ملزم به قرار دادن لینکی به سورس برنامش خواهد بود، احتمالا درخواست میکنیم تا برنامه ها روی GitHub قرار بگیرن و لینکی به گیتهاب داده بشه. در پاسارگاد، برنامه نویس برنامه رو میفروشه و من هم یک سهمی از برنامه نویس دریافت میکنم (البته میشه سیستم اپلی کرد که برنامه نویس حق عضویت پرداخت کنه، ولی ترجیح میدم درصدی از هر فروش رو بردارم). و این ها تفاوتهای پاسارگاد موبایل با F-Droid هست.

آیا سرویس های جانبی هم راه اندازی خواهی شد؟

مطمئنا پاسارگاد موبایل، یک انجمن خواهد داشت که به سوالات کاربران پاسخ بده، و همچنین یک وبلاگ که اخبارش و اخبار دنیای فناوری رو به اطلاع کاربران برسونه.

من سعی میکنم هر از گاهی در مورد پاسارگاد موبایل و عمل کردش، مطلبی بنویسم و شما رو در جریان پیشرفت کار قرار بدم :).

موفق باشید.

Share

3 دیدگاه در “چالش توسعه و سهم من”

  1. سلام.
    یه همچین ایده رو قبلاً داشتم ، با این تفاوت که وب من قرار بود (فقط) اسکریپت های اوپن سورس رو ارائه کنه و البته به چندزبان (ترجمۀ صحیح با استفاده از مدیرایی که از کشورهای مختلف باشن. و البته یه سری امکاناتی که سایت های مشابه نداشتن. بماند که به خاطر یه ایدۀ بهتر ، دست از نوشتن برداشتم.

    در مورد رقیبی به اسم سیبچه :
    زیاد هستن کاربرایی که ترجیح میدن از پاسارگاد اپ مورد نیازشون رو تهیه کنن و از اپ های کرک شدۀ سیبچه چشم پوشی کنن. همونایی که به زحمت سازنده ی اپ غیر رایگان احترام میزارن و بابتش پول میدن. شاید سیبچه بازدیدکننده ی زیادی داشته باشه ، اما مهم اینه که تو یه در کارت اخلاق رو رعایت میکنی و این باعث میشه بازدیدکننده های خاص خودت رو داشته باشی. اگه بگم رقیب اصلی من واسه پروژه ای که دارم روش کار میکنم چه سایتی هست ، مطمئناً میگی من به کلی عقلم رو از دست دادم :دی

    در مورد اجرا شدن روی مرورگر:
    روز به روز داره به تعداد کاربرایی که فقط از موبایل واسه دسترسی به نت استفاده میکنن افزوده میشه. اینی که پاسارگاد فقط روی مرورگر نصب بشه ، یعنی چشم پوشی از تعداد بسیار زیادی کاربر و چشم پوشی از نتیجه ی خیلی خوبی که میتونی از شش ماه تلاشت بگیری.

    در مورد سهم درصدی از فروش:
    موافقم. به نظرم بهتر از گرفتن حق عضویت هست.

    در آخر :
    منتظر خبرهای جدید از پاسارگاد هستم 🙂

    1. گمان میکردم که در جواب شما حرف زیادی داشته باشم، ولی اینطور نشد. در مورد اجرای درون مرورگر باید یگم که ابزارهایی هم هستن که وب اپلیکیشن ها رو بصورت فایل نصبی در میارن و آویزون یک مرورگر داخلی (مثلا وب کیت) میشن. که احتمالا از اونها استفاده کنم.
      متاسفانه سیبچه طیف کاربری عجیب و غریبی رو داره، من احساس میکنم کسانی که احترامی برای کپی رایت و … قائلند عموما از آندروید استفاده میکنن (البته بگم که کم نیستن کاربران iOS که رفتار مشابهی دارن، یکیش خود من 🙂 ). یکی دیگر از دلایل اینکه فقط بازار ایران رو نشونه رفتم هم این هست که F-Droid پیشاپیش ایده مشابهی هست (البته من آشنایی زیادی باهاش ندارم) و خب اگر پاسارگاد در نظر کاربران فارسی زبان خوب بود، یکی یکی زبانهای مختلف بهش افزوده میشه. مثلا من دوست دارم حتی زبانهای محلی (مثلا کردی و آذری برای ایران یا کاتلان در اروپا و …) هم بهش اضافه بشه.
      ممنون بابت نظرتون 🙂

      1. – خب مطمئناً چیزی که اون ابزارها واسه تون آماده میکنن با چیزی که خودتون شخصاً بنویسین تفاوت خیلی زیادی داره و ممکنه اگه کاربر موبایل یک بار ازش استفاده کنه و رابط کاربری خوبی نداشته باشه یا هر کمبود دیگه ای رو احساس کنه ، برای همیشه پاسارگاد رو فراموش کنه و برعکس اگه خوب باشه ، نه تنها خودش باز هم استفاده میکنه ، که حتی به دوستانش هم معرفی میکنه.

        – اگه بتونیم با اجرا کردن پروژه هامون ، اخلاق نیک ( مثل همین رعایت کردن حق کپی رایت ) رو هم ترویج بدیم ، اون موقع ارزش کارمون خیلی بیشتر میشه 🙂 در واقع در کنار یه کار مادی ، یه کار معنوی ارزشمند رو انجام میدیم.

        – اینی که توی شروع فقط فارسی باشه ، خوبه. تمرکز بهتری روش دارین اینطوری. اون چندزبانه رو فقط مثال زدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *