یکی از مهم ترین وسایل اختراع بشر ، خودرو هست. خودرو در انواع مختلف تجاری تولید و عرضه میشه. این مدلهای تجاری عموما یک شکل ، با یک قیمت و یک سری مشخصات خاص عرضه میشند. مثلا خودروی X فقط با موتور 2000 ، رنگهای آبی و قرمز و لاستیک های 13 اینچی عرضه میشه. و این یک محدودیت بزرگ در مقابل افرادی هست که دوست دارند خودروشون مطابق میلشون ساخته بشه.
از این رو ، عموما به سمت ساخت خودروهای دست ساز رو میارن که به نوع خودش میتونه یک سرگرمی جالب باشه. این نوع خودرو ها در صورتی که بخوان فروخته بشن معمولا قیمتشون بالاتر از نمونه های تجاری هست. بهتره کمی این قسمت قضیه رو روشن تر کنم 😀 . یعنی اگر خودرویی در سطح پراید به صورت دست ساز تولید بشه (البته پیشاپیش از همه دست اندر کاران خودروهای دست ساز عذر میخوام 😀 ) ، به قیمتی برابر یک پورش فروخته خواهد شد. چون ساخت یک خودروی دست ساز ممکنه 2 ماه طول بکشه و همچنین ساخت بدنه و … کار زیادی میبره و از همه مهم تر وقت زیادی رو از صاحب طرح میگیره.
خب تا اینجا که خوب مقدمه چیدیم. بریم سر اصل مطلب. زمانی که تازه تازه خودرو ها پا به عرصه وجود گذاشته بودن و هرکسی نمیتونست یک خودرو سوار بشه، همه خودروها دست ساز بودن. یعنی شاسی و بدنه و … همه بصورت دستی ساخته میشد و سپس مونتاژ کارها اونا رو کنار هم میچیده. خب اینا یکم به نظر پیچیده میان نه؟ در اصل اینطور نیست. ساخت خودروهای دست ساز در زمان حاضر به سختی دهه های 10 و 20 میلادی نیست. بلکه بسیار ساده تر شده. در عصر حاضر پدیده ای به نام فایبرگلاس داریم که میتونه در ساخت بدنه های بسیار محکم تر و بهتر به ما کمک کنه. در عصر حاضر انواع و اقسام انجین های قدرتمند ساخته شدند که باز هم به ما امکان این رو میدن که اونها رو هرجایی که بخوایم استفاده کنیم و از همه مهم تر این که در عصر حاضر ، میشه از انرژی های جایگزین مثل برق استفاده کرد و یک خودروی برقی ساخت.
در کل ، اگر مایل هستید تا یک خودروی دست ساز تهیه کنید ، این مطلب رو تا انتها بخوانید و اگر دیدید که عشق و علاقه ای به این کار دارید دست به کار بشید.
- مرحله اول : ایده ها رو روی کاغذ بیارید
اینجا همونجایی هست که نیاز میشه تا ایده ها حتما روی کاغذ باشن. البته منظور از روی کاغذ اینه که از ذهن بیرون بیان ، رسم بشن و مورد بررسی قرار بگیرن. چون در اون صورت شما میتونید به سادگی طرحتون رو با اهالی فن در میون بزارید و از ایده ها و کمک ها و تجربیات اونها هم نهایت استفاده رو ببرید. - مرحله دوم : طرحتان را با شرایط تنظیم کنید
اگر دیدید طرحتون با شرایط جامعه ، مالی و … نمیخونه کمی دستخوش تغییرش کنید. اینطوری راحت تر میتونید به اون چیزی که در ذهن دارید نزدیک تر بشید و از همه مهم تر شرایط بهتری هم برای نتیجه گیری بدست میارید. - مرحله آخر : شروع کار.
مرحله آخر رو در این پست توضیح ندادم. ان شاء الله در پست های بعدی در موردش توضیح خواهم داد.