زمستان پارسال، نخستین نسخه آلفای مدل بزرگ زبانی مارال را معرفی کردیم. یک مدل ۷ میلیارد پارامتری مبتنی بر Mistral که روی دیتای فارسی، تنظیم شده و در دسترس شماست. مارال در نسخههای اولیه، به شدت ضعیف عمل میکرد و خب البته در نسخههای اولیه، این موضوع اصلا چیز عجیبی نیست.
اما بعد از چندماه و با عرضه LLaMa 3 در نسخههای ۸ و ۷۰ میلیارد پارامتری توسط شرکت متا (فیسبوک سابق)، اوضاع کمی متفاوت شد. این مدل در پایه خودش، درک خوبی از زبان فارسی داره و Fine Tune کردنش روی زبان فارسی، کمی راحتتر شده. گذشته از این، درک بهتری از معنای متون هم داره و در خیلی از وظایف مثل کدنویسی، تولید متن و … به خوبی میتونه کمک کنه.
مارالچت
نسخه جدید مارال، که روی دادههای «دنبال کردن دستورالعمل» یا Instruction following آموزش دیده، اسمش «مارالچت» بوده و اصولا یک نمونه مشابه ChatGPT به حساب میاد. از اونجایی که در حال حاضر در فاز MVP و Proof of Concept به سر میبره، بستر مورد نظر تلگرام انتخاب شد. این ربات در حال حاضر در تلگرام در دسترس شماست.
مارالچت، در دو نسخه ساخته شده یکی ۸ میلیاردی و دیگری ۷۰ میلیاردی که در حال حاضر، تصمیم و ترجیح بر آن بوده که مدل مدتی آزمایش بشه و پس از آزمایش، وزنهای مدلها در اختیار دوستانی که مایل به self hosting مدل هستند، قرار بگیره. به همین دلیل این مدل تا اطلاع ثانوی اوپن سورس نخواهد شد. اخبار انتشار سورس و وزن مدل هم در همین وبلاگ به زودی منتشر میشه.
دسترسی به ربات در تلگرام
برای این که به مارالچت دسترسی داشته باشید، فقط کافیه که از این لینک بهش مراجعه کنید. بعد از start زدن، مثل سایر رباتها میتونید به سادگی ازش استفاده کنید.
امکانات ربات
ربات در حال حاضر دو قسم امکانات ارائه میده، اول بپردازیم به امکانات پریمیوم یا پولی ربات که شامل اتصال به اینترنت و همچنین ویژن (پردازش تصویر) میشه.
اما امکانات رایگان ربات که در حال حاضر قادر به استفاده ازش هستید شامل این موارد میشه:
- چت متنی: مانند ChatGPT و Poe و Gemini و … میتونید برای ربات پیام متنی ارسال کنید و پاسخ متنی هم دریافت کنید.
- چت صوتی: اگر به ربات Voice Message ارسال کنید، ربات هم به شما پیام صوتی ارسال میکنه و پاسختون رو میده.
- ساخت تصویر: ربات مارال به کمک پلتفرم هوش مصنوعی مانی، قادر به ساخت تصاویر با کمک هوش مصنوعی هم هست.
پیگیری اخبار مارالچت
به جهت پیگیری اخبار و اطلاعرسانیهای مارالچت، میتونید به کانال اطلاعرسانی مارالچت در تلگرام بپیوندید. همچنین میتونید در گروه بازخوردها هم عضو بشید و بازخوردتون رو نسبت به نحوه پاسخدهی و کیفیت پاسخها، اعلام کنید.
پروژههای بعدی
پروژههایی مثل مانی، موسیقا (لینک پست بلاگ در موردش اینجاست) و مارالچت، پروژههایی بودند که بدون تامین زیرساخت توسط اسپانسرهایی چون ایرانسرور، تولیدشون برای ما غیرممکن بود. پروژههای بعدی ما هم عموما قراره در همین فضای هوش مصنوعی زایا و … باشند و خب اخبار خوبی رو در این تابستان، برای شما خواهیم داشت.
سخن آخر
در آخر، باید گفت چندسالی میشه که فضای هوش مصنوعی رو دارم رصد میکنم و هربار میبینم که چقدر پتانسیل هست و چقدر میشه در صنایع و موضوعات مختلف، کارهای هیجانانگیز و به قولی خفن کرد! و خب این موضوع هم به نوبه خود، میتونه کار کردن در این حوزه رو جذابتر کنه.
از طرفی، مشخصا هنوز خیلیها use case درستی برای AI در صنایع و مشاغل و صنف خودشون پیدا نکردند و این خودش میتونه تا حد زیادی، مشکلساز بشه. اما خب لازم به ذکره که این use caseها معمولا وقتی به بار میشینن که ابزارهایی مانند مارالچت یا مانی ساخته بشند و افراد بتونن استفادهای در صنعت خودشون برای این موضوعات پیدا کنند. امیدوارم که از مارالچت و امکاناتش استفاده کنید و برای شما، مفید واقع بشه 🙂
موفق باشید.