پس از 3 قسمت در مورد مساله خودروهای دست ساز ، حالا میرسیم به یکی از مهم ترین بخشهای خودرو. پیشران یا انجین. انجین بخش مهم و اساسی و در واقع قلب خودرو هست. انجین ها میتونن سوختی ، الکتریکی و یا حتی بادی باشن. مهم اینه که شما که سازنده خودرو هستید چطور انجینی رو میخواید روی خودروتون سوار کنید. من در این پست ، دو نوع سوختی و الکتریکی رو توضیح خواهم داد تا بیشتر با این قضیه آشنا بشید.
بایگانی ماهیانه: آگوست 2013
در مورد قالب وبلاگ….!
خب کمتر از یک ساعت از نصب قالب جدید میگذره و من ریزه کاری هاش رو انجام دادم. یه سری نوشته و بنر بود که باید حذف و یا جایگزین میشد :). اما بگذریم. این قالب توسط ماندگار وب ترجمه شده و اسمش Ubert هست. راستی یادم رفته بود که بگم از کجا باهاش آشنا شدم . من با این وبسایت در وبلاگ علی هردان آشنا شدم.
مجوز قالب GPL هست و خب تیم ماندگار وب هم نسخه فارسی رو با همین مجوز منتشر کرده. البته غیر از این نمیشه 😀 .
قالب تازه و روح تازه :)
لینوکس-لیبره چیست؟ چرا برای ما مناسب نیست؟!
امروزه با داغ تر شدن روز به روز بحث نرم افزارهای متن باز و آزادی که شرکتهای تجاری بزرگی مثل ردهت ، iXSystems و کنونیکال پشت آنها هستند، پروژه های خرده پا هم با سرعتی چند برابر گذشته دارند خود را بالا میکشند. یکی از چیزهایی که این روزها در انجمن های لینوکسی بحث داغی داره ، «لینوکس لیبره» یا «لینوکس آزاد» هست. میپرسید مگه لینوکس خودش آزاد نیست؟ چرا لینوکس خودش آزاده ولی نه 100%. پس لینوکس-لیبره اومده تا این نقص رو برطرف کنه ولی هنوز استفاده از لینوکس-لیبره برای دسکتاپ (و حتی سرور) مناسب نیست.
مثلا ، BSD ها رو میگیم برای سرور مناسبند ولی برای دسکتاپ نه. اما اینها برای هیچکدوم مناسب نیستند. در ادامه مطلب ابتدا کمی در مورد خود لینوکس-لیبره توضیح میدم و بعدش میپردازیم به مزایا و معایبش.
مطالبی که به زودی در موردشان خواهم نوشت!
طلسم نسخه 1.0.1 جبیر هم شکست!
خب دوستان عزیز بالاخره نسخه 1.0.1 جبیر رو تونستم آپ کنم. در این پست نمیخوام چیزی راجع بهش بگم.
خودتون از طریق این لینک بخونید : http://jabirproject.org/jabiros-1-0-1-is-released/
لمس هیدروژن از نزدیک
هیدروژن یکی از گازهای حیاتی هست. چون هم در شکل گیری آب تاثیر دارد و هم جزئی از هوای پیرامون ماست. البته از هیدروژن میشه به عنوان یک سوخت خوب نیز در خودروهای هیدروژنی استفاده کرد و یا از فشار زیادی که هنگام تولید شدن داره ، برای چرخوندن یک ژنراتور استفاده کرد. خلاصه خیلی کاربردها رو میشه برای هیدروژن برشمرد. در این پست 2 تا آزمایش برای تولید هیدروژن رو توضیح میدم که در خونه هم قابل انجامن . ولی باید هنگام انجامشون ، به خصوص دومی، مراقب باشید.
خودروی دست ساز – قسمت سوم (شاسی)
خب بالاخره مجموعه مطالب «خودروی دست ساز» ما هم داره به یه جایی میرسه. در این قسمت دوست دارم در مورد شاسی صحبت کنم. بعدش میرسیم به طراحی یک شاسی مناسب و بعدش هم مدلسازی. سعی میکنم در بین راه هم چیزایی در مورد سایر قسمت هایی که با شاسی رابطه تنگاتنگ دارن صحبت کنم.
شاسی ، اسکلت اصلی هست که بدنه روش سوار میشه. درست مثل اسکلت خودمون یا اسکلت ساختمون. ولی ما معمولا شاسی رو نمی بینیم چون بیشتر در قسمت هایی مثل کاپوت و صندوق عقب شاسی رو تقویت کردند و قسمت هایی مثل سقف و … یا فاقد شاسی هست یا شاسی در اون نقاط ضعیف تره (البته استثنائاتی هم در زمینه آفرود وجود داره).
خودروی دست ساز – قسمت دوم (شروع کار)
در پست قبلی پیرامون خودروی دست ساز، در مورد شروع کار ایده ها صحبت کردم. شما باید بتونید چیزی که در ذهن دارید رو حتما بصورت مطلوب پیاده کنید. خب در این مطلب در مورد نکات مربوط به شروع کار ساخت خودرو مینویسم. اما یک نکته مهم رو بهتون بگم، من فقط در این زمینه ، مطالعه کردم و فیلم دیدم و هیچ تجربه ای ندارم. اما در آینده نزدیک چیزی که در ذهن دارم رو به عنوان یک سرگرمی پیاده خواهم کرد :).
مبارزه با مهملات – این بار اسباب بازی زنده
خیلی وقته که مقوله جن پت در جهان اومده و در واقع یک اسباب بازی زنده که ترکیبی از ژنهای میمون ، خوک و انسان رو در خودش داره هست. این اسباب بازی ها هیچ وقت تولید نشدند و تنها و تنها یک طرح از یک دانشجوی ژنتیک هستند. البته وبسایتی که طراحی شده، بسیار جامع هست و تقریبا تمام جوانب رو در مورد این اسباب بازی های جالب ، نوشته و همچنین طوری طراحی شده که انگار یک فروشگاه هست. این دانشجوی خوش ذوق ، اسباب بازی های زنده رو کمی فرا تر از حیوانات متعارف خانگی (سگ ، گربه ، ماهی و …) برده و اسباب بازی رو طراحی کرده که تا موقعی که در جعبست خوابه و وقتی از جعبه بیرون میاد ، بیدار میشه. میزان غذا و مدفوعش هم کنترل شدست. خلاصه اگر تولید بشه واقعا چیز جالبی خواهد بود.
اما بگذریم، مهمل بافی ها از اونجا شروع میشه که یک سری نظرات عجیب و غریب در مورد این طرحی که حتی اجرایی هم نشده میشنویم.