دو سه تا پست اخیر، تقریباً هیچ ربطی به موضوع مرسوم و معمول وبلاگ، یعنی کامپیوتر و تکنولوژی و …، نداشتند. خب، حالا تصمیم گرفتم تا در مورد زبان مورد علاقم، یعنی روبی مطلب بنویسیم! همونطور که میدونید، قبلاً هم منابعی برای یادگیری روبی معرفی کردم. این زبان، یک زبان اسکریپتی و ساده هست، و نحو مشابه پایتون داره (از نظر من، از پایتون آسون تره، ولی خب این فقط نظر منه 🙂 ).
کاربردها
روبی، میتونه برای نوشتن برنامه های روزمره، یا نوشتن backend وبسایت ها و … استفاده بشه. همچنین، برای ایجاد و انجام پروژه های سریع و دم دستی هم بسیار بسیار خوب عمل میکنه، به طوری که خودم شخصا خیلی از مساله های ساده برنامه نویسی رو به کمک روبی، حل میکنم. روبی، امکانات بسیار خوبی برای کار با متون و آرایه ها داره و از این جهت به زبان پرل نزدیکه. در واقع، در متن، میخوام روبی رو به همون شکلی که خودم یاد گرفتم، باز آموزی کنم 🙂
نصب روبی
برای نصب روبی، زحمت زیادی لازم نیست، اگر کاربر اوبونتو هستید، کافیه کد زیر رو در ترمینال اجرا کنید :
sudo apt-get install ruby
خب، با استفاده از کد فوق، روبی روی سیستم شما، نصب میشه. روبی یک شل اینتراکتیو داره که میتونید در اون، به صورت Real Time نتیجه دستوراتی که مینویسید رو ببینید. شل اینتراکتیو این زبان هم از طریق دستور irb قابل دسترسیه.
مثالهای ساده متنی
همونطوری که گفتم، این زبان یکی از خوبی هاش اینه که برای کار با متن و آرایه ها، خیلی امکانات خوبی داره، به طوری که میتونه کمک خوبی باشه برای کسی که نیاز داره یک متن رو پردازش کنه! . خب، زیاد حرف زدم، الان کافیه توی ترمینال بزنید irb و این مثال ها رو اجرا کنید :
puts "Hello, World"
دستور بالا، دقیقا همون کار دستور زیر رو در زبان Go میکنه :
Println("Hello World")
خیلی خوب، یک سری مثال دیگه (با قرار دادن اسم خودم در متغیر name) :
name = "Muhammadreza" puts name puts name.reverse
که در خط اول، من اسم خودم رو به متغیر name نسبت دادم، در خط دوم خواستم اسمم رو چاپ کنه، و در خط سوم، اسمم رو برعکس چاپ کنه! (این برعکس چاپ کردن، میتونه خیلی وقتا، خیلی مفید باشه 🙂 ).
و مثالهای بیشتر …؟
متاسفانه، اینجا نمیتونم مثالهای بیشتری بیارم، ولی سعی میکنم بزودی هرچی از Ruby میدونم رو درون یک فایل PDF منتشر کنم تا همه کسانی که به این زبان علاقه دارند، بتونند در این زبان راه بیفتن.
موفق باشید!
سلام. از وقتی باهاتون آشنا شدم مطالب وب سایتتون رو پیگیری میکنم. از سودای کشور داری و سیستم عامل داری تا این مدل پست هاتون.
در رابطه با این پست باید بگم شاید این زبان راحت باشه و آموزشش شاده و خوب البته چون احتمالا یه رگ و ریشه open source داره، بشه باهاش برای چند تا پلتفرم کد زد. اما چون انسان متفکری هستید عرض کنم که تنها سادگی کافی نیست. بهینه بودن اون زبان برنامه نویسی، تائید بزرگتر های عرصه تکنولوژی، سرعت، امتحان پی دادن، پشتیبانی و استفاده ازد منابع سیستم به صورت کامل و البته اصولی هم شرطه.
در ذات من اصلا مخالفتی وجود نداره. البته این زبان رو هم نمیشناسم. اما اینطور که بوش میاد ارزش مقایسه شدن با پایتون و c++ رو داره. والبته یادمون نره که الان پلتفرم های دات نتی رو بورسن و البته عشق خودم C#!
موفق و پویا باشید مثب همیشتون.
سلام دوست عزیز.
ممنون بابت نظرت. سادگی ملاک نیست اما مهمه، مثلا من برنامه نویس، ترجیح میدم اون چیزی که میگم رو بنویسم (پایتون) ، تا این که یه سری دستوراتی که تا حد زیادی از زبان معیار انسان دوره (مثل سی++) رو حفظ کنم و به کار ببرم. تقریبا از وقتی پایتون و روبی رو شروع کردم، هیچ دستوری از این زبانها نبوده که یادم بره. روبی و پایتون هم توسط بزرگانی مثل اریک ریموند تایید شدند، و حتی تاکید دارند که هکرها و دولپرها برن سراغ این زبانها.
در مورد دات نت، راستش من به الان نگاه نمیکنم، چهار سال دیگه رو نگاه میکنم، که لیسانس گرفتم و به عنوان یک «مهندس» روم حساب باز میشه، و اگر نتونم خودم رو با علم روز وفق بدم، طبیعتاً سخت ترین شکست های ممکن در انتظارم خواهد بود.
باز هم بابت نظر خوبتون تشکر.
موفق و موید باشید.
slm
bebakhshid pc felan ye moshkeli barash pish oomade persian nadare majboor shodam finglish type konam
rahe ertebati ba khodetoon midid?email?yahoo messenger-kik-line-hangout har kodom shod moshkeli nadare
من به ایمیلتون مسیج میفرستم، و یکی از این ابزارهای ارتباطی رو براتون میفرستم.
سلام
برا من ایمیل یا پیامی نیومده فکر کنم یادتون رفت
اسمتون رو در برنامه دارم، فردا یا پس فردا ان شاء الله ایمیل میزنم
Ruby هم جالب به نظر میاد!
من الان مدتیه شروع کردم به یادگیری python ، ولی هر چی که بیشتر میخونم بیشتر گیج میشم!!
اصلا یه وضعیه! بینهایت اصطلاح نا آشنا، بینهایت شاخههای مختلف در طی مسیر خوندن!
یه سوال دارم! از کجا باید شروع کرد! چطور باید ادامه داد؟! واقعا گیج شدم!
برید به وبسایت http://libooks.ir و اونجا «از این پس پایتون» رو جست و جو کنید! این کتاب عالیه!
خوندمش، همچین کتاب پر محتوایی هم نبود! یک بایت پایتون هم خوندم، دارم انگلیسی میخونم، ولی کُندم، فکر نکنم با این وضع به جایی برسم!
از قبل تجربه کار با زبانهای اسکریپتی رو دارید؟!
اگر نه سعی کنید مدتی جاوااسکریپت کار کنید، اینطوری سریع پایتون رو یاد میگیرید 🙂
رفتم سراغ bash !
حجم مطالبش کمتر و راحتتره، بعدش برمیگرم پایتون
سلام یک نمونه کد روبی میخواستم حدود 20 خط با توضیحات اگر برایم تهیه کنید ممنون میشوم تا فردا وقت دارم ممنون از سایت خوب
دوست عزیز چه کدی میخواید؟
سلام.
وقت بخیر.
شما برای انلاین کردن اپلیکشین های که به زبان ruby نوشتید از چه سرویسی داخلی یا خارجی استفاده میکنید؟
من الان حدود ۱ ماه دارم ruby on rails کار میکنم و الان متوجه شدم که یا باید هاست اختصاصی بگیری یا از سرویس های مثل heroku استفاده کنی . که اینجوری خیلی هزینه ها بالا میره.
ایا امکان راه اندازی روبی روی سرور به صورت اشتراکی هست؟
شما چه شرکت هاستینگی را پیشنهاد میدید؟
ممنون.
خیر امکان راه اندازی اپلیکیشن روی هاست اشتراکی وجود نداره.